Ruscalleda Translations biedt taal- en vertaaldiensten in de talen: Nederlands, Catalaans en Spaans en alle hieruit vloeiende combinaties: NL-CAT, NL-SP, CAT-NL, SP-NL, SP-CAT en/of CAT-SP.

Voor beëdigde vertalingen kunt u bij ons terecht voor de volgende taalcombinaties: NL-SP en SP-NL.

Vertalingen NL↔CAT↔SP

We maken vertalingen van en naar het Nederlands, Catalaans en Spaans voor zowel particulieren als voor internationale bedrijven en -instellingen, en NGO’s.

Bij het vertalen is het belangrijk dat de vertaler, naast de klant en zijn vraag, de doelgroep en het (commerciële) doel dat de klant wil bereiken niet uit het oog verliest. Iedere vertaling vereist een bepaald register: het is niet hetzelfde om een vertaling te maken van een technische handleiding dan een vertaling van een medisch document of van een artikel voor een toeristische website. De vertaler moet zorgen dat hij/zij juiste en consequente vertalingen kan leveren.

Met welke soorten teksten/documenten kunt u bij ons terecht?

  • Algemene teksten: (digitale) correspondentie, nieuwsbrieven, websites, enz.
  • Beëdigde vertalingen: geboorteaktes, uittreksels, diploma’s, certificaten, koop- en leveringsaktes, enz.
  • Medische en maatschappelijke teksten: teksten op zorg-, welzijn- en sociaal gebied, patiëntendossiers, medische rapporten, teksten over ontwikkelingssamenwerking, enz.
  • Educatieve teksten: cursusmateriaal, informatiefolders, websites, enz.
  • Technische teksten: handleidingen, website teksten.
  • Juridische of financiële vertalingen: notariële aktes, contracten, jaarverslagen, enz.
  • Vertalingen voor de culturele en toeristische branche: webartikelen, menukaarten, websites, …
  • Vertalingen voor de mode branche (ook zelfmode).
  • Literaire vertalingen: vertalingen van boeken of verhalen naar het Spaans of Catalaans.
Offerte aanvragenTarieven

Extra taal- en vertaaldiensten voor de zakelijke klant NL↔CAT↔SP

Naast de eerder genoemde soorten teksten en documenten, bieden we de zakelijke klant wat extra’s.
Stel u bent van plan om uw bedrijf uit te breiden richting Spaans of Catalaans gebied en u wilt uw website voor dit nieuwe doelgroep aanpassen en laten vertalen. Of u heeft een nieuwe klant in Catalonië, Andorra, Spanje of een ander Spaanssprekend land.

Zoekt u een serieus en professioneel bedrijf dat u kan helpen in de communicatie met deze nieuwe markten, relaties of nieuwe klanten in het buitenland? Heeft u advies nodig over hoe u deze markt het beste kunt benaderen?

We zijn er voor om u te helpen waar nodig: voor advies, begeleiding of het vertalen van documenten, websites of mails en overige correspondentie.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragenTarieven

Lokalisatie

Lokalisatie is een proces waarbij tijdens de vertaling rekening wordt gehouden met de taal, cultuur, gewoontes en gebruiken van het desbetreffend land of gebied waar de tekst voor is bedoeld. De vertaler moet rekening houden met bepaalde nuances zodat de vertaling de beoogde doelgroep in de doeltaal aanspreekt. Dit is onder andere het geval bij het vertalen van bijvoorbeeld website teksten, slagzinnen of titels, een document waar maten en gewichten worden genoemd of juist wetten en juridische termen.

Offerte aanvragenTarieven

Proeflezen en redigeren van teksten

Proeflezen: grammatica, spel- en typefouten, interpunctie en opmaak controleren van een tekst of vertaling die al af is.

Redigeren:  zinsconstructie, grammatica, spelling, stijl en opmaak controleren, evenals inconsequent gebruik van terminologie en de consistentie van de tekst in zijn geheel. Zorgend dat de tekst een goed doorlopend geheel vormt.

Offerte aanvragenTarieven

Kookworkshops Spaans/Catalaans (ook voor kinderen)

Op zoek naar een leuke activiteit voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest of een familie-uitje? Of wilt u uw medewerkers of zakelijke klanten een kookworkshop aanbieden?

Op aanvraag organiseer ik deze workshops voor groepen waarbij we tijdens het koken van streekgerechten enkele woorden en zinnen in het Spaans of Catalaans leren. Gezelligheid staat voorop en u krijgt de recepten mee naar huis!

Vraag hier naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.